skip to Main Content

Wat kan Leidinggeven is een Kunst doen voor je?

Ik ga ervan uit dat leiderschap het krachtigst is als je jezelf kent en je vanuit je essentie samenwerkt met anderen. De manier waarop ik je leiderschap versterk, past op jouw manier van kijken, is duurzaam in het gebruik naar je teams en legt de koppeling met het levende systeem van je organisatie.

Het helpt je krachtiger te worden vanuit de thema’s waarmee je dagelijks te maken hebt: besluitvorming, teams opzetten, veranderen, innoveren e.d.

Gelukkig hebben we hiervoor twee prachtige programma’s om in jouw praktijk de best mogelijke ondersteuning te geven. Specifiek bedoeld voor leidinggevenden of mensen in beïnvloedende functies.

Ze geven een antwoord op wat de meest effectieve manier om mensen zich sterker te laten verbinden, beter te begrijpen en harder te doen wat nodig is om er met elkaar een succes van te maken. Situatie-onafhankelijk en keer op keer.

Omdat ieder mens van nature op zijn eigen wijze vorm geeft aan de organisatie, is de kern van leiderschap het constructief beïnvloeden van de verschillende mensen. Je taak als leider wordt stukken eenvoudiger als je de kennis en inzicht hierover hebt.

Met deze kennis krijg je als leider veel voor elkaar:

  • Hoe talenten bij je mensen te activeren in verschillende omgevingen
  • Hoe je teams bouwt en goede samenwerking vanzelfsprekend maakt
  • Hoe het verschil te maken met de unieke waarde van de organisatie
  • Hoe je in balans blijft, zodat je overzicht behoudt, goede beslissingen neemt en op juiste wijze intervenieert

Iets over mezelf

Mijn leerweg als leider startte met een harde crash in mijn toen 6 jarige carrière als manager. Te hard bezig mezelf te bewijzen stond ik in de afronding van een fusie op te veel tenen. Zonder dat ik er erg in had.

Mijn ‘gebrek’ was kennelijk invoelbaar. Want aan het gedwongen ontslag, voegde de directie een outplacement traject bij van Ede en Partners om het bloeden van mijn ego te kunnen stelpen.

Een ‘blessing in disguise’, omdat ik daar leerde eerlijker over mezelf te zijn en feiten vóór fictie te zetten. Gezien mijn Enneagram persoonlijkheidstype 3, De Bepalende Kansenmaker, geen gemakkelijke opgave.

Bovendien kwam ik toen in contact met het coachings & trainingsvak en ben ik in 1999, als ZZP’er, mijn eigen bedrijf gestart. Nu ruim 20 jaar later een reis die me verder hielp me van allerhande gebreken als leider te ontdoen.

KOERS UITZETTEN & IN BEWEGING BRENGEN

Nadat ik bewustzijn had over mijn functioneren als manager, kreeg ik de vraag van mijn coach: “Wat doen goede leiders eigenlijk dan anders?” In die periode was net het gezaghebbende onderzoek van Jim Collins gepubliceerd (o.a. Good to Great) en kreeg ik het antwoord gepresenteerd:

“Deze leiders en hun organisaties kunnen omgaan met onaangename feiten en balanceren in vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Het gevolg hiervan is een enorme zelfdiscipline waarmee resultaten worden gecreëerd. Resultaten die vele malen groter zijn dan het gemiddelde van de markt.” 

En ontstond de behoefte deze nieuwe visie in de praktijk toe te passen.

De eerste koers die ik uitzette was als ict projectmanager. Om zicht te krijgen wat nu het beste werkte heb ik verschillende leiderschapsinzichten toegepast. Ze werkten, maar …. vaak ook niet. En de inspiratie van deze benaderingen vertrok na een paar maanden. Eveneens bij de leidinggevenden waarmee ik als coach werkte.

Het verlangen de ‘code te kraken’ van goed en duurzaam leiderschap groeide en groeide daarom. Pas toen Albert Kamphuis en ik elkaar eind 2007 ontmoetten werd het haalbaar om leiders dit te leren. Albert  had toen bijna zijn boek over “De InnovatieCirkel” gepubliceerd.

Dit leiderschapsmodel over leiderschap, teams en organisaties verklaart wat voor leiders wel werkt en wat niet. En het is toepasbaar op de belangrijkste leiderschapthema’s die voor de meeste mensen juist zo uitdagend kunnen zijn, zoals organisatiebrede teamflow en succesvol veranderen en innoveren.

Niet verbazingwekkend dat we toen de “Egowijs Leiderschap Academie” zijn gestart.  

KOERS HOUDEN

Gedurende ruim 10 jaar hebben we koers gehouden door ruim honderd leidinggevenden op te leiden met het Enneagram en De InnovatieCirkel. In de meeste gevallen groepsgewijs voor een jaar. Het was een leerzame en zeer inspirerende tijd.

Alleen ontstonden er voor ons onoverbrugbare tegenstellingen in de samenwerking. Het kostte tijd om die te benoemen en voor ieder een nieuw perspectief te krijgen.

Met dit bedrijf maak ik mijn innovatiecirkel rond:De InnovatieCirkel® - Albert Kamphuis ik begon onbewust van mijn incompetentie als manager. En heb nu als coach en trainer een herkenbare identiteit: bewust van mijn competentie, drive en vermogen om te verbinden.

Wat betekent dit voor jou?

We gaan ervan uit dat iedere leidinggevende z’n eigen unieke situatie heeft waardoor hij/zij worstelt en we geen panklare oplossingen voorradig hebben.

Maar, dergelijke oplossingen kunnen we met behulp van Het Enneagram en De InnovatieCirkel wél gaan krijgen. Dat hebben we bewezen door de begeleiding van veel leiders – directeuren, managers, beïnvloeders – in een verscheidenheid aan branches: ICT bedrijven, banken, bouwondernemingen, gemeentes, zorginstellingen, energiebedrijven en logistiek.

Met de inzichten die we in de afgelopen decennia hebben opgedaan, kun je erop vertrouwen dat we met jouw situatie uit de voeten kunnen. Waardoor je leiderschap veel sterker wordt en het ‘levende systeem’ van je organisatie grijpbaarder wordt.

Want, goed leiderschap maakt een duurzame organisatie. En werken aan het verbeteren van je vermogen als leider, heeft een prettig ‘bijproduct’: als mens word je ook gelukkiger. Door het “hier-en-nu effect” krijg je bijvoorbeeld veel meer verbinding met je naasten. Maar je gaat ook onverwachte talenten van jezelf ontdekken, zoals mijn eerste schilderij dat ik maakte in 2017.

Wil je meer weten?

Als je inhoudelijk meer wilt weten, dan kun je lezen over: 

  • Hoe je van goede samenwerking een vanzelfsprekendheid maakt, hoe je de verander- & innovatie-kracht van je team versterkt, hoe je de code kraakt van een excellente organisatie en hoe je aan talentontwikkeling doet. 4 whitepapers zijn door Albert Kamphuis en mij geschreven
  • Mijn blog op mijn linkedin pagina
  • Het boek “Egowise Leadership and the nine creating forces” van Albert Kamphuis

Ben je nieuwsgierig hoe je je leiderschapsvermogen kunt vergroten?

Neem hier contact op

Back To Top