skip to Main Content

Directeuren of managers in uitdagende situaties: 

Als ik zo slim, krachtig of verbindend ben, waarom worstelen ZIJ dan nog met hun leiderschap?

We bieden leiders een antwoord dat intelligent, krachtig èn verbindend is, zodat ze de samenwerking organisatiebreed vloeiend krijgen. 

Gun jezelf een “ahaaaa” beleving

en breng je vermogen als leider met dit “Executive Coachingsprogramma” naar een nieuw niveau.

Beste directeur of manager,

Wedden dat de unieke waarde die je organisatie heeft, je inspireert? Alleen, door knellende onderlinge afhankelijkheden en lastige tegenstellingen lopen veranderprocessen stroef. Als leider kom je vermogen te kort om het samenwerkingstempo erin te houden zodat het unieke van jullie organisatie kan groeien en meer slagkracht krijgt.

Omdat de talenten van mensen in de samenwerking gefrustreerd raken, is het oplossingsvermogen te klein voor problemen waarin afhankelijkheden een rol spelen. Wij-zij discussies, vergroten van de eigen problemen en uitstelgedrag zijn symptomen waar je dagelijkse mee te maken krijgt.

Omdat je geen nauwkeurig leiderschapskompas hebt, is het ‘levende systeem’ van je organisatie vaak onvoorspelbaar, is het lastig om mensen in hun kracht te laten staan en verloopt jullie verandertempo met horten en stoten.

Wat nu, als je een leiderschapsmodel hebt dat je als leider leert krachtiger en wijzer te zijn, hoe de onderlinge samenwerking gezonder te krijgen, de unieke talenten van je mensen beter te activeren en het vernieuwingstempo in je organisatie vergroot?

Dit coachingsprogramma, in combinatie met Het Enneagram en de InnovatieCirkel© van Albert Kamphuis, is zeer effectief om je leiderschap de power te geven die je nodig hebt. We verwachten dat de kennis en inzichten dat we in dit programma bieden iets is waar je op zat te wachten. Of …. wellicht ook niet.

Lees daarom hieronder verder en beoordeel zelf.

Resultaten die je kunt verwachten

Met dit executive coachingsprogramma kun je de volgende resultaten verwachten:

  • Je leiderschap in je organisatie wordt krachtiger. In steeds complexere situaties en op de belangrijkste leiderschapthema’s weet je de flow erin te houden
  • Je leert verrassende kenmerken over jezelf en over diegenen waarmee je samenwerkt
  • Je leert de onderlinge samenwerking gezond en constructief te houden als er spaken in jullie vliegwiel worden gestoken
  • Je leert hoe je je kracht als leider organisatiebreed inzet: slimmer, krachiger én motiverender
  • Je leert je balans te houden

“…als leidinggevende helpt het mij om me juist te focussen op het deel van De Innovatiecirkel dat in een bepaald team minder aanwezig is.” 

– Cor Verwoert  Van Wijnen Midden

Het programma

De kracht van het programma is dat we werken vanuit jouw actuele casuïstiek. Hierdoor leer je breder en dieper te kijken, zodat je denkwijze zich kan verfrissen.

Veelvuldig zul je door de inzichten die je opdoet een “ahaaa“ reactie ervaren en een nieuw perspectief krijgen op de voor jullie belangrijke leiderschapthema’s. De mensen waarmee je samenwerkt groeien daarin mee, waardoor de situatie bijna als vanzelf mee-verandert.

In het individuele coachingsprogramma van acht maanden, doorlopen we 2 etappes van ieder 5 sessies.

Etappe 1: Vergroten van je leiderschapsvermogen

5 sessies – eens per 2 weken

We versterken je vermogen als leider met behulp van Het Enneagram, een persoonlijkheidsontwikkelmodel.

Hierdoor leer je verrassende kenmerken over jezelf als leider én over je mensen: over de beschikbare businesstalenten, de manieren van communiceren en beslissen, leiderschpstijlen, jullie strategische voorkeuren en nog veel meer.

Met deze aanknopingspunten kun je gericht en praktisch oefenen om je leiderschap te versterken. Aan het einde van deze etappe weet je wat je zélf kunt doen om met elkaar in flow te komen.

Etappe 2: Toepassing mbv De InnovatieCirkel

5 sessies – eens per drie weken.

In deze tweede etappe ga je aan de slag met De InnovatieCirkel om overzicht te hebben hoe jullie organisatie als ‘levend systeem’ functioneert en hoe je deze gezond houdt.

Met De InnovatieCirkel© leer je hoe je de samenwerking optimaliseert en je invloed organisatiebreed constructiever wordt. Het presterende vermogen van je organisatie kan een enorme boost krijgen zodra leiders De InnovatieCirkel in hun praktijk toepassen.

“…heb een mt waar ik wat aan over kan laten”

– Stephan de Boer, eigenaar VSA

Investering

De investering voor het programma is € 4495,00 excl BTW. De gesprekken vinden plaats via Zoom video en/of op onze locaties (Harderwijk of Utrecht). Facturering is vooraf.

Heeft dit programma garanties?

Ja, we garanderen dat dit programma je leidinggevende vermogens naar een nieuw niveau brengt. Deelnemers zullen binnen een paar bijeenkomsten al groei van hun leiderschap ervaren.

De voorwaarde die we daarbij hebben is: dat je het materiaal goed bestudeert, de opdrachten uitvoert en het ritme van de sessies vasthoudt – dwz afspraken hooguit één of twee keer verzet. Dus dat je participeert.

In dat geval krijg je de resultaten zoals bovenaan beschreven. En als die onverhoopt niet behaald worden, dan coachen we net zo lang tot de resultaten wèl gehaald worden. Bovendien geldt een niet-goed-geld-terug regeling tot en met de tweede sessie.

“Bart zorgt er daarbij voor dat je niet verslapt en bij de les blijft. Hij heeft het vermogen om je met een op het oog vriendelijke opmerking weer volledig op scherp te zetten. Ik kan het elke leidinggevende aanbevelen. Of je net begonnen bent of juist de volgende stap wil zetten. Dit helpt je verder in je professionele en persoonlijke ontwikkeling”

– Rikkert van Bochove – lid Directieraad BAR-organisatie

We worden blij van je deelname als……

Je een leidinggevende bent –  directeur, (interim)manager, afdelingshoofd – of iemand die invloed heeft in de organisatie – lid van de OR of HR adviseur. Bovendien houd je je bezig met verander- en vernieuwingsprocessen in de organisatie.

Om zeker te zijn dat dit programma voor jouw situatie geschikt is, vragen we je onderstaand korte formulier in te vullen. Fijn als je dat doet.

Dit formulier in te vullen verplicht je tot niks. Ook oefenen we geen druk op je uit. Kennismaken = kennismaken.

We nemen binnen een dag contact met je op om een afspraak te maken, zodra we je antwoorden ontvangen.

Hierin maken we nader kennis en beantwoorden we vragen die je wellicht hebt. Tot slot bepalen we samen of dit programma goed voor je is.

P.S. als formulieren invullen geen hobby van je is – die van ons ook niet…. – bel dan Bart Schwarz (06-53985985). Hij maakt dan een afspraak met je voor een telefonische sparringsessie.

VUL HIER HET FORMULIER IN


“Bart heeft mij geleerd dat Persoonlijke Ontwikkeling een reis is die nooit meer stopt. Een fantastische trainer met bakken energie “

– Jan den Boer – Productmanager Rabobank

Back To Top